Η νεκροφόρα με τις ρίγες

rm zebraΟ Ross Macdonald κλείνει τον κύκλο των μεγάλων κλασσικών του noir μυθιστορήματος, πίσω από τον Hammett και τον Chandler. Πίσω, αλλά όχι σε μεγάλη απόσταση. Βασικός κληρονόμος και συνεχιστής του αμερικάνικου μεταπολεμικού hardboiled, δημιούργησε τον μοναδικό Λιου Άρτσερ, έναν κουλ, σκληρό και όμορφο ντετέκτιβ που βαδίζει άξια στα χνάρια του Φίλιπ Μάρλοου. Ο Macdonald γράφει καλά, δίνει βάρος στην πλοκή, βαθαίνει στους χαρακτήρες.

Read more...

Ο κίνδυνος είναι η δουλειά μου

rc troubleΈνας Raymond Chandler στα καλύτερά του. Trouble is my business. Η ιστορία γράφεται τον Αύγουστο του 1939 και δημοσιεύεται στο Dime Detective. Είναι το δεύτερο περιοδικό με το οποίο συνεργάζεται στενά ο Chandler μετά το Black Mask. Τον ίδιο χρόνο εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο “The Big Sleep” και ο Ray κατακτά την αιωνιότητα.

Read more...

Ο αδύνατος άντρας

Ο αδύνατος άντραςΤέλη του 1932 ο Hammett γράφει το πέμπτο και τελευταίο μυθιστόρημά του. Μετά θα μπλέξει με τις γυναίκες και τα πολιτικά, θα ξαναπάει στρατό στα πενήντα του (λόγω αντιφασιστικού καθήκοντος), θα κάνει τον ταμία των μετωπικών οργανώσεων του Κομουνιστικού Κόμματος και θα τον κυνηγάει η εφορία μέχρι τον θάνατό του.

Read more...
Subscribe to this RSS feed